Mona Shalin kasserar FRA-lagen.

Inte helt oväntat har Socialdemokraternas Mona Sahlin nu sagt att FRA-lagen kommer rivas upp om (S) vinner valet. Det blir då en fråga om ändringar i lagen på så sätt att FRA inte bara får: "sticka fingret ner i kablarna för att se vad man hittar" De skall istället söka efter vad som är misstanke för brott.
Det kan jag leva med, så slipper hela svenska folket klassas som misstänkta i förväg.

Första utspelet från Mona som ligger helt rätt i tiden måste jag säga. Men det krävs inte precis ett geni för att inse att man lockar väljare med att såga ett förslag som hela svenska folket hatar. Och sedan kunde hon gott ha gått in i debatten innan förslaget röstades igenom kan jag tycka, men hon ville nog ha igenom detta förslag så att (S) har något att gå till val på i slutändan.

Enda chansen att moderaterna vinner nästa val är väl att de river upp lagen innan dess. men så tur kommer varken vi eller dom ha.

Beligen stämmer sverige för avlyssning.

Nu väljer den belgiska integritetskommissionen (Privacycommissie) att stämma sverige för att de tror att övervakningen kommer att gå ut över belgiska internetanvändare. Det är sannolikt att även belgiska internetanvändare blir övervakade då data sannolikt någon gång tar vägen över svenska gränsen.

Nedan följer ett 7 minuter långt inslag om FRA-lagen i belgisk tv. Med svensk text för att göra det lättare för oss svenskar att förstå.



Information hittad i Porjo's blogg. Det hela känns väldigt trovärdigt. Än har inte stormen slutat blåsa.

Bahnhof ger blanka fan i FRA och folket jublar.

I Bahnhofs pressmedelande som skickades ut för några dagar sedan kan man läsa att de kommer inte hjälpa FRA med att övervaka sina kunder.

"Vi kan utan vidare styra om all trafik så att den inte uppfyller FRA:s grundkrav för avlyssning. För våra kunder innebär det inte någon kapacitetsförändring, vi ändrar bara i våra routingtabeller."

Detta är alltså internetleverantören som svenska folket behöver om inte diktaturkramarna ger med sig och gör vad som är rätt, Hur ont det än känns att svälja sin stolthet.

Pressmeddelandet är för övrigt en trevlig läsning och dissning av förslaget. Finns det månntro någon annan leverantör som följer i Bahnhofs fotspår?

ANG FRA: Databaser läcker

Många gånger har vi hört om att självaste polisen sålt ut information ur deras datorer till kriminella nätverk.
Hur skall vi kunna lita på att FRA eller någon politiker inte godtyckligt letar och säljer/offentliggör information om deras motståndaren och liknande?
Det rapporteras även att enkla virus har trängt in i hemliga databaser och spridit hemlig information.

Virus spred utredningsmaterial från polisen
Polis läckte hemliga uppgifter till kriminella


Vad gör FRA så unikt att det inte skulle kunna tänkas läcka information från dem?

Och har ni fler exempel på läckor så skriv en kommentar så uppdaterar jag detta blogginlägget med dem. Självklart credd till den som skrev det också. Så ska det finnans källor, självklart.

Svart måndag växer på Facebook

En läsare vi namn Julia meddelade mig att det finns en grupp på Facebook vid namn Svart måndag som skall vara någon slags protestgrupp mot FRA-lagen. Om detta kan vara intressant för er så ta er dit och ansök om medlemskap.

EFTER FRA: Nu skall din DNA sammlas in.

Rick Falkvinge rapporterar vad mängder av tidningar rapporterar. Nu när regeringen fått smak på övervakning och diktaturmetoder skall folket kuvas än mer. Det blod som alla nyfödda efter 1975 skall i förslaget samlas in och bli en enorm DNA databas. Blodet var tänkt att användas till forskning men nu skall det vändas mot dig.

Men det finns fortfarande hopp. Du kan begära utträde ur PKU-registret som det kallas. Skriv ett brev till dem som går som detta: Jag (NAMN) söker härmed utträde ur PKU-registret och samtycke till användning mina vävnadsprover. Detta enligt 6§ lagen om biobanker i hälso- och sjukvården (SFS 2002:297) och därmed ska vävnadsprovet omedelbart förstöras eller avidentifieras.
Bifoga din moders namn och personnummer, ditt födelsedatum och på vilket sjukhus du är född. Din underskrift och skicka till: PKU-laboratoriet Huddinge Universitetssjukhus 141 86 Huddinge

Reinfeldts krigsiver är anledningen till FRA-lagen.

Reinfeldt vill att vi skall gå med i NATO och vi är redan med i EU:s internationella styrkor. Kan det vara detta som gör att Reinfeldt vill göra inskränkningar på våra rättigheter? För vist, börjar vi gå in i andras smutsiga krig blir det en större hotbild för Sverige. Så det kan tänkas att Fredrik tar våra rättigheter från oss i förväg bara för att vara säker på vår säkerhet när han äventyrar den genom sin framtida krigsiver.
Vore det inte lättare att bara agera svenskt, låta bli att utföra USA:s smutsgöra och istället lämna dem till att förgöra sig själva? Lösningen för vår frihet är faktiskt så enkel, vi fortsätter den militära väg som vi gått f. Inte har vi råkat illa ut tidigare med den inställningen. Med krigföring skaffar man sig helt enkelt fiender och det är väl USA eller UK ett bra exempel på...

FRA-lagen ger högre arbetslöshet och ekonomiska bekymmer för sverige.

DN berättar att ett internetforum har kommit över och lagt upp information om FRA anställda.
För mig känns det inte oväntat att någon skulle komma på den tanken. Vi vill ju förstås veta vilka som skall bevaka oss så mer än rätt är inte detta.
Inte helt oväntat kommer mina tankar att tänka på att detta måste vara något som filurerna på Flashback har hittat på.

DN skriver även att stora multinationella företag (Google bland andra) inte längre vill satsa med investeringar i Sverige och kommer istället att statsa i andra länder. Allt detta för att slippa övervakas och för att deras kunder inte skall övervakas.
Detta kommer leda till mängder arbetstillfällen vilket inte förvånar mig. Frågan är hur en regering som vill få oss att jobba skall klara av att se till att arbetslösheten sjunker när företag inte vågar satsa i vårat land. Det kan väl inte ha varit en överraskning att företagen skulle bli tveksamma?
FRA-lagen får oss också att tappa inflytande som IT-nation rapporterar DN.
På det hela ser detta ut som att Sveriges ekonomi inte riktigt gynnas...

Vänsterpartiet KU-anmäler FRA-lagen...

Frågan är om Sverige är nog demokratiskt för att något skall hända... Tvekan är stor från skeptikernas håll ty Sverige går en redan utstakad väg till mötes...

KÄLLA

Pausmusik: Fredrik Federley...

Då tar vi lite pausmusik inför nästa blogginlägg.

Får vi möjligen höra detta på sommarens festivaler eller varför inte nästa Hultsfred?





Anmäl er till Big Brother Bulletin

Ett bra nyhetsbrev som hanterar FRA men även andra dåliga och i bland bra övervakningsideer och tankar runt omkring detta.

Klicka här.

Avlyssningen gör dina telefonsamtal dyrare!

Klipper in lite från E24 bara...

"Det omstridda FRA-förslaget kan få privatekonomiska effekter. Enligt lagförslaget kommer nämligen landets internet- och telefonoperatörer belastas med kostnaden för införandet."

75 miljoner kronor kommer det kosta till att börja med. Men det är inte allt

"Operatörerna kommer enligt Bergstrands mening, att behöva överse systemet och kontinuerligt installera ny hård- och mjukvara när näten uppgraderas, kostnander som i slutändan hamnar i knät på operatörerna och deras kunder."

Priserna lär gå tillbaka till en prisnivå som vi haft några år tidigare.

KÄLLA

As nightfall does not come at once, neither does oppression.

Vi har gått ett steg längre mot ett totalövervakat samhälle där alla svenskar är misstänkta innan de ens tänkt tanken att begå ett brott. Och många kommer inte begå brott men ändock skall de övervakas.

Det visade sig att det fanns några unga borgare som ville rösta mot detta förslag men de fegade ur trots svenska folkets stöd. De tänkte bara på sig själva visade det sig. Eller vågade de helt enkelt inte följa sitt hjärta, vad är de rädda för?

Vad är regeringen och Reinfeldt rädda för? Svenska folket? Vill i ha en regering som är så rädda för sitt eget folk att de måste ta till sådan metoder som dessa?

Jag tänker också vidare framåt i tiden. Vi lever som synes? i en demokrati och i demokratier byts ledare ständigt ut. Vad händer när svenska folket röstar in ett antal Sverigedemokrater eller en ulv i fårakläder som vår nästa statsminister. Tänk på detta, hur mycket information om oss har inte då dessa framtida möjligen odemokratiska ledare om oss på grund av FRA? Vad kan de göra med den informationen tror du? Även du kan vara deras fiender...

Detta citat tåls att skrivas än en gång.
As nightfall does not come at once, neither does oppression.

William O. Douglas

RSS 2.0